آخرین قیمت‌های بازار
استراتژی خروج از معامله ؛ انواع، اهمیت و همه چیز درباره Exit Strategy

استراتژی خروج از معامله ؛ انواع، اهمیت و همه چیز درباره Exit Strategy

فهرست مطالب

استراتژی خروج از معامله (Exit Strategy)، بدون شک از اصلی‌ترین مؤلفه‌ها در دنیای ترید و سرمایه گذاری است که بر نتیجه و بازدهی معامله‌گران بیشترین تأثیر را می‌گذارد. این استراتژی که می‌تواند به شیوه‌ها و تکنیک‌های مختلفی صورت گیرد، از ارکان اصلی چارچوب معامله‌گری سرمایه‌گذاران حرفه‌ای در بازار است.

اما در واقع استراتژی خروج از معامله به چه معناست؟ از چه روش‌هایی می‌توان تحت عنوان استراتژی خروج از معامله یا سرمایه گذاری بهره برد؟ چرا این استراتژی به گفته بسیاری از تریدرها اهمیت بسیار بالایی دارد؟

هدف ما از نگارش این مقاله پاسخ‌گویی به این قبیل سؤالات است. اگر معامله‌گر و یا سرمایه‌گذار در بازار ارزهای دیجیتال هستید، مطالعه این مقاله برای شما ضرورت بالایی دارد. زیرا، در این مقاله به مهم‌ترین استراتژی‌های خروج و نحوه استفاده از آن اشاره می‌کنیم.

استراتژی خروج از معامله چیست؟

استراتژی خروج از معامله چیست؟

استراتژی خروج از معامله، به رویکرد یا استراتژی واحد و برنامه‌ریزی‌شده برای بستن معامله یا موقعیت سرمایه‌گذاری اشاره دارد. به عبارتی این استراتژی، شرایطی را بیان می‌کند که معامله‌گر از موقعیت معاملاتی خود برای حفظ سود یا به‌حداقل‌رساندن ضرر خارج می‌شود.

برخلاف انتظارات تازه‌واردان به بازارهای مالی و دنیای معامله‌گری، در معاملات دارایی‌ها، سهام، رمزارزها و… فقط زمان ورود به بازار به‌تنهایی حائز اهمیت نیست، بلکه زمان خروج از موقعیت‌های معاملاتی نیز مهم است.

به زبانی ساده، رویکرد Exit Strategy مناسب به معامله‌گران کمک می‌کند تا از تصمیم‌گیری احساسی اجتناب کرده و نظم و انضباط خود را تحت چارچوب دستورالعمل‌های مدیریت ریسک تضمین کنند. به همین دلیل است که بسیاری از تریدرها معتقدند که استراتژی خروج، بخش مهمی از مدیریت ریسک و سرمایه را تشکیل می‌دهد.

اهمیت استراتژی خروج

در دنیای سرمایه‌گذاری، یکی از حائز اهمیت‌ترین جنبه‌ها که اغلب نادیده گرفته می‌شود، استراتژی خروج است. بسیاری از معامله‌گران به‌شدت بر نحوه ورود به بازار تمرکز می‌کنند، اما در ایجاد استراتژی خروج قوی شکست می‌خورند.

اگر بخواهیم به علت اهمیت استراتژی خروج اشاره کنیم، موارد زیر از اصلی‌ترین دلایل به شمار خواهند رفت:

  • سیو سود: با تعیین مقدار سود ایدئال برای هر موقعیت معاملاتی، معامله‌گران می‌توانند از وسوسه ذهنی مربوط به حفظ موقعیت در سود برای مدت طولانی اجتناب کنند که می‌تواند منجر به ازدست‌رفتن فرصت‌ها یا معکوس شدن روند موقعیت معاملاتی شود.
  • محدودکردن ضرر: استراتژی خروج با ایجاد حد ضرری از پیش تعریف شده به محدودکردن ضرر کمک می‌کند؛ بنابراین معامله‌گران باید بدانند در صورت حرکت بازار بر خلاف انتظار آنها، چه زمانی باید از موقعیت معاملاتی خود خارج شوند.
  • مدیریت ریسک: مدیریت ریسک، کلید موفقیت بلندمدت در معاملات است. یک استراتژی خروج به تعادل ریسک در مقابل پاداش (ریسک به ریوارد) کمک کرده و به معامله‌گران اجازه می‌دهد که از قرارگرفتن در ریسک بالا جلوگیری کنند.
  • کنترل احساسات و جلوگیری از رفتار هیجانی: معاملات دارایی‌ها می‌تواند با تصمیماتی احساسی آغاز  شود. بااین‌حال، تنظیم قوانین خروج از موقعیت پیش از باز کردن آن تأثیر احساساتی مانند ترس و طمع را بر تصمیمات کاهش می‌دهد.
  • ثبات: داشتن یک برنامه خروج واضح و شفاف به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا در رویکرد خود ثابت مانده و ثبات پویاتری در بلند‌مدت داشته باشند. باگذشت زمان، ثبات در اجرای معاملات می‌تواند منجر به سودآوری و موفقیت بیشتر شود.
اهمیت استراتژی خروج

با این تفاسیر، چه در حال معامله سهام، فارکس، ارزهای دیجیتال یا هر ابزار مالی دیگری باشید، داشتن یک برنامه خروج برای مدیریت ریسک، تضمین‌کننده سود و به‌حداقل‌رساندن ضرر ضروری است. در نتیجه، می‌توان گفت، اهمیت استراتژی خروج، همانند اهمیت انتخاب درست دارایی و ابزارهای مالی برای ورود به معامله است.

انواع استراتژی های خروج از معامله

انواع مختلفی از استراتژی‌های خروج از معامله تا به امروز وجود دارد که معامله‌گران می‌توانند از آنها استفاده کنند. انتخاب بهترین استراتژی خروج به اهداف معامله‌گر، تحمل ریسک، شرایط بازار و سبک معاملات بستگی دارد. 

به عبارتی استراتژی‌های خروج از معامله یا موقعیت، برای هولد یا ترید کاملاً متفاوت است. به‌طوری‌که شاید استراتژی خروج از موقعیت‌هایی که بازه بلندمدتی دارند، برای یک هولدر چندان معقول به نظر نرسد. درصورتی‌که برای تریدر کوتاه‌مدت این امر از مهم‌ترین ارکان معاملاتی است.

در بخش زیر به اصلی‌ترین انواع استراتژی خروج از معامله، به همراه مثال اشاره شده است. اگر به دنبال تدوین و استفاده از استراتژی خروج برای معاملات خود هستید، موارد زیر می‌تواند راهنمای شما باشد.

مبتنی بر سود

یک استراتژی خروج مبتنی بر سود، به‌منظور حفظ‌کردن یا سیو سود پیاده‌سازی می‌شود. در واقع زمانی که قیمت دارایی به سطحی از پیش تعیین شده می‌رسد، معامله‌گر بر مبنای ریسک به ریوارد خود از معامله خارج شده و مقدار سود معین شده‌ای را طبق برنامه هدف قرار می‌دهد.

در این روش، معامله‌گران قیمت هدف را بر اساس تحلیل تکنیکال، روند بازار یا سطوح حمایت/مقاومت کلیدی تعیین می‌کنند و هنگامی که دارایی به قیمت هدف آنها رسید، معامله به طور خودکار بسته می‌شود.

به‌عنوان‌مثال، اگر معامله‌گری ارزی را باقیمت ۱۰۰ دلار بخرد و هدف کسب سود (Taking Profit) را ۱۲۰ دلار تعیین کند، زمانی که قیمت سهام به ۱۲۰ دلار برسد، معامله وی طبق تنظیمات وی بسته می‌شود. این روش تضمین می‌کند که سود مدنظر معامله‌گر پیش از معکوس شدن روند حفظ شود.

مبتنی بر حد ضرر

استراتژی خروج مبتنی بر حد ضرر، جهت محدودکردن ضررهای احتمالی با بستن خودکار معامله کاربرد دارد تا درصورتی‌که قیمت برخلاف انتظار معامله‌گر رفتار کند، ضرر بزرگی شامل حال معامله‌گر و موقعیت معاملاتی وی نشود.

 استاپ‌لاس یا حد ضرر، معمولاً زیر قیمت ورودی برای موقعیت‌های خرید یا بالاتر از قیمت ورودی برای موقعیت‌های فروش قرار می‌گیرد که می‌تواند برای اطمینان بیشتر در بالا و پایین محدوده‌های کلیدی بازار اعم از حمایت و مقاومت‌ها، سطوح عرضه و تقاضا و… تنظیم شود.

به‌عنوان‌مثال، اگر معامله‌گری ارزی را باقیمت ۱۰۰ دلار بخرد و حد ضرر را ۹۰ دلار تعیین کند، در صورت کاهش قیمت به ۹۰ دلار، معامله به طور خودکار بسته می‌شود و ضرر را به ۱۰ دلار برای هر سهم محدود می‌کند.

درصورتی‌که اگر از این استراتژی خروج در ضرر استفاده نشود، معامله‌گر با ریزش بیشتر قیمت دارایی، ضرر به‌مراتب بزرگ‌تری را محتمل شده و ممکن است از فرصت‌های معاملاتی دیگر بازار نیز به‌طورکلی جا بماند.

استراتژی خروج مبتنی بر حد ضرر

استراتژی خروج مبتنی بر تریلینگ استاپ


استراتژی خروج مبتنی بر تریلینگ استاپ که نوعی از حد ضرر است با تحرکات قیمت تغییر می‌کند. این استراتژی خروج به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا با حرکت قیمت هم‌جهت با موقعیت معاملاتی خود سود کرده و درعین‌حال در صورت رفتار خلاف جهت، ضرر خود را مدیریت کنند.

 تریلینگ استاپ، معمولاً به‌صورت درصد یا میزان تغییرات دلاری قیمت دارایی کار می‌کند. در این روش، قیمت یا محدوده حد ضرر معامله‌گر، برای موقعیت خرید زیر قیمت فعلی بازار و برای موقعیت فروش بالاتر از قیمت فعلی بازار تعیین می‌شود.

به‌عنوان‌مثال، اگر معامله‌گر ارزی را باقیمت ۱۰۰ دلار بخرد و یک تریلینگ استاپ ۱۰ درصد تنظیم کند، حد ضرر در ابتدای شروع معامله روی ۹۰ دلار قرار می‌گیرد. بااین‌حال، اگر سهام به ۱۲۰ دلار افزایش یابد، استاپ‌لاس تا محدوده ۱۰۸ دلار افزایش می‌یابد. این نوع حد ضرر تضمین می‌کند که معامله‌گر با افزایش ارزش دارایی و در سود قرارگرفتن موقعیت، سود بیشتری را حفظ کند.

مبتنی بر زمان

استراتژی خروج مبتنی بر زمان، شامل بستن معامله پس از مدت‌زمان معین، بدون توجه به حرکت قیمت دارایی است. این استراتژی برای معامله‌گران روزانه با دیدگاه کوتاه‌مدت یا اسکالپرها که به دنبال خروج در بازه زمانی خاص هستند، محبوب است.

به‌عنوان‌مثال، یک معامله‌گر روزانه ممکن است قانونی را برای بستن هر موقعیتی در پایان روز معاملاتی تعیین کند، حتی اگر به سطح سود یا توقف ضرر نرسیده باشد. این روش طبق چارچوب معاملاتی فرد تعریف شده و باید طبق اصول مدیریت ریسک و سرمایه وی اجرا شود.

استراتژی خروج مبتنی بر زمان، بهترین استراتژی در سرمایه گذاری ارز دیجیتال است. زیرا، به دارندگان کمک می‌کند که نسبت به شرایط بازار و قرارگیری در بازارهای صعودی و نزولی کریپتو، از معاملات و موقعیت‌های معاملاتی خود خارج و حتی ورود کنند.

استراتژی خروج جزئی

در استراتژی خروج جزئی، معامله‌گران تصمیم می‌گیرند که بخشی از سود یا دارایی درگیر در موقعیت خود خارج کرده و باقی سرمایه را تا انتهای موعد قرارداد یا حد سود/ضرر خود باز نگه دارند. این نوع استراتژی خروج به معامله‌گران کمک می‌کند که نسبت به شرایط بازار، مدیریت بهتری در موقعیت‌ها و بازدهی خود داشته باشند.

به‌عنوان‌مثال، ممکن است معامله‌گری ارزی را در محدوده ۱۰۰ دلار خریداری و محدوده کسب سود را در ناحیه ۱۵۰ دلار تعیین کرده باشد. بااین‌وجود، اگر ریسک معامله، نوسانات و پتانسیل رفتار خلاف جهت در قیمت قوی‌تر شود، وی می‌تواند بخشی از سود یا دارایی درگیر در معامله را از موقعیت خارج و ریسک خود را مدیریت کند.

استراتژی خروج معکوس

استراتژی خروج معکوس شامل بستن موقعیت معاملاتی در مواقعی است که نشانه‌هایی از بازگشت روند در بازار وجود دارد. این استراتژی به طور معمول به کمک اندیکاتور و اسیلاتورهایی مانند میانگین متحرکه، الگوهای کندل‌استیک، RSI و… پیاده‌سازی می‌شود که بیانگر واگرایی‌های کلیدی در نمودار هستند.

به‌عنوان‌مثال ممکن است معامله‌گر در حین انجام معامله خرید یا فروش، با واگرایی یا سیگنال‌های قوی خلاف جهت موقعیت خودرو به رو شوند که در حال تأیید و تغییر روند کنونی بازار است. در این مواقع، استفاده از استراتژی خروج معکوس، بهترین گزینه عقلانی به نظر می‌رسد.

مزایای استفاده از استراتژی خروج

مزایای استفاده از استراتژی خروج

مزایای استفاده از استراتژی خروج در معاملات، به‌اندازه گسترده و مثال‌زدنی است که بایستی به آن توجه زیادی شود. به عبارتی، شناخت مزایای استراتژی خروج در معامله، بهترین راهنما برای افرادی است که تا به امروز استراتژی خاصی را برای خروج از بازار یا معاملات برای خود انتخاب نکرده‌اند.

  • ایجاد نظم و چارچوب در استراتژی معاملاتی
  • کمک به مدیریت ریسک و سرمایه معامله‌گر
  • کاهش حاشیه ضرر و مدیریت سود معاملات
  • کاهش تصمیمات هیجانی و تأثیر نوسانات
  • صرفه‌جویی در وقت معامله‌گر یا سرمایه‌گذار

نتیجه‌گیری

داشتن استراتژی خروج شخصی، برای دستیابی به موفقیت در بازارهای معاملاتی و مالی ضروری است.  در واقع چه از استراتژی سیو سود، توقف ضرر و… استفاده کنید و چه از روش‌های مبتنی بر زمان و سبک معاملاتی، دانستن اینکه چه زمانی باید از موقعیت‌های خود خارج شوید به همان اندازه مهم است.

در این مقاله سعی کردیم به یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های معاملاتی تحت عنوان استراتژی خروج از معامله بپردازیم. امیدواریم که این مقاله راهنمای مناسبی برای شما در مسیر موفقیت در بازارهای مالی باشد.

نظر شما درباره استراتژی خروج چیست؟ شما از کدام استراتژی خروج در معاملات خود استفاده می‌کنید؟ به نظر شما کدام استراتژی خروج از معامله مناسب ارزهای دیجیتال و بازار کریپتوکارنسی است؟ با ما و کاربران بلاگ الگوراک نظرات خود را به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

استراتژی خروج از معامله چیست؟

استراتژی خروج از معامله، به رویکرد یا استراتژی واحد و برنامه‌ریزی‌شده برای بستن معامله یا موقعیت سرمایه گذاری اشاره دارد.

انواع استراتژی خروج از معامله کدام‌اند؟

انواع استراتژی خروج از معامله شامل تعیین سیو سود، تعیین حد ضرر، خروج بر مبنای زمان و حتی سبک معاملاتی هستند که نسبت به اهداف و چارچوب معامله‌گران اتخاذ می‌شوند.

بهترین استراتژی خروج از معامله چیست؟

بهترین استراتژی خروج از معامله، استراتژی نام دارد که نسبت به اهداف، سبک معاملاتی، بازه زمانی، مقدار دارایی، میزان ریسک‌پذیری و سایر ترجیحات معامله‌گران انتخاب شود.


خبرنامه
اشتراک‌گذاری
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *