فریز شدن تتر چیست و چطور از آن جلوگیری کنیم؟

فریز شدن تتر یعنی چه

اگر به‌تازگی به بازار ارزهای دیجیتال ورود کرده‌اید و در حال خریدوفروش رمزارزها برای سرمایه‌گذاری هستید، بدون شک درباره فریز شدن تتر شنیده‌اید. بلوکه‌شدن آدرس‌های تتر که از سوی کمپانی ناشر استیبل USDT صورت‎گرفته و بسیاری از سرمایه‌گذاران را با ترسی بزرگی روبه‌رو کرده است.

اما این اتفاق تا چه حدودی صحت دارد؟ چه آدرس‌هایی با چه فعالیتی، دارایی استیبل‌کوین USDT آنها فریز یا مسدود می‌شود؟ چگونه می‌توانیم از فریز شدن تتر جلوگیری کنیم؟ هدف ما از نگارش این مقاله پاسخ به‌تمامی سوالات بالا است. اگر از استیبل تتر برای خریدوفروش ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنید، مطالعه این مقاله برای شما از هر امری ضروری‌تر است.

تتر چیست و چگونه کار می‌کند؟ 

پیش از شروع بحث بسیار مهم مشکل فریز شدن تتر، ابتدا باید به سراغ توضیحی مختصر برای چیستی استیبل کوین تتر برویم. ارز دیجیتال تتر (USDT)، اولین و بزرگ‌ترین استیبل کوین بازار ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۱۴ توسط کمپانی Tether Limited نشر و به بازار معرفی شد.

پیش از عرضه استیبل‌کوین‌هایی مانند تتر، مبادله یا همان خریدوفروش ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، بسیار مشکل و با نوسان بالایی روبه‌رو بود. زیرا، علاوه بر دسترسی سخت بسیاری از کشورها و صرافی‌ها به ارزهای رایج جهان برای خریدوفروش ارزهای دیجیتال، نوسانات بالای این دارایی‌ها به‌عنوان جفت معاملاتی، باعث ایجاد مشکلات بزرگی می‌شد.

پس از عرضه تتر که باهدف ایجاد ارز دیجیتالی باثبات با دلار آمریکا معرفی شده است، فرایند خریدوفروش بسیاری از رمزارزها تسهیل یافت و این ارزهای دیجیتال به دلیل مکانیزم پگ یا همان نسبت ۱:۱ با ارزهای رایج جهانی (در تتر دلار آمریکا) به استیبل کوین نام گرفتند.

مقاله مرتبط: دامیننس تتر چیست

استیبل کوین USDT، با پشتوانه بلاک چین و فرایندی به نام اثبات ذخایر، به‌ازای هر یک تتر ضرب شده، دارایی‌هایی را به‌صورت نقدی و غیرنقدی به‌عنوان ذخایر برای عرضه در گردش خود تعیین می‌کند تا پشتوانه این دارایی بوده و نزدیکی قیمت آن را به دلار آمریکا با مکانیزم پگ نرم و سخت حفظ کند.

به زبان ساده، کمپانی ناشر تتر، در ازای گواهی‌های سپرده‌گذاری شده نقدی و غیرنقدی، استیبل کوین خود را ضرب و در مواقعی می‌سوزاند تا با این روش عرضه در گردش دارایی را به نسبت ذخایر و استراتژی‌های حفظ قیمت یک‌دلاری آن پایدار سازد.

فریز شدن تتر به چه معناست؟

فریز شدن تتر به چه معناست؟

فریز شدن تتر، باتوجه‌به سازوکار ضرب و سوزاندن توکن‌های USDT، به فرایندی اشاره دارد که در آن آدرس‌های مشخص شده‌ای از سوی کمپانی ناشر این استیبل کوین به دلیل تخلفات مختلف، مسدود یا فریز می‌شود. در این اتفاق، دارایی در کیف پول یا آدرس فرد باقی‌مانده، اما اجازه جابه‌جایی و انتقال آن از فرد سلب می‌شود.

این مقدار دارایی فریز یا مسدود شده به‌عنوان عرضه در گردش محاسبه می‌شوند، بااین‌حال امکان جابه‌جایی و استفاده از این مقدار دارایی به دلیل تخلفات صورت‌گرفته اعم از زیر پا گذاشتن قوانین و مقررات کمپانی تتر و حتی دولت آمریکا وجود ندارد.

شایان‌ذکر است که مسدودشدن یا فریز تتر، برخلاف عقیده برخی ارتباطی با تتر تقلبی نداشته و این امر به دلیل نقض قوانین تتر صورت می‌گیرد.

چگونه تتر فریز می‌شود؟

شاید تا به اینجای مقاله بامطالعه توضیحات بالا، به این فکر کنید که در واقع چگونه تتر فریز می‌شود؟ در جواب این سؤال باید بگوییم که بسیاری از استیبل‌کوین‌های متمرکز و پگ شده با دلار آمریکا، دارای توابع درونی در قراردادهای هوشمند خود برای فریز یا مسدودکردن دارایی هستند.

به زبان ساده، استیبل کوین تتر و عده کثیری از استیبل‌کوین‌های امروزی که پشتوانه فیات دارند، در هر زنجیره و شبکه بلاک چینی که عرضه و منتقل شوند، از توابعی و قوانین در قراردادهای خود تبعیت می‌کنند تا در صورت بروز هرگونه هک، خطا، رفتار مخرب و مشکوک، بتوان دارایی فرد را مسدود کرد.

دلایل اصلی فریز شدن تتر

دلایل اصلی فریز شدن تتر می‌تواند به انواع مختلفی از فعالیت‌های مخرب یا در تضاد با قوانین کمپانی تتر دسته‌بندی شود. بااین‌وجود، هک، پول‌شویی، تأمین مالی تروریسم، انتقال دارایی از پلتفرم‌های تحت تحریم OFAC و فعالیت‌های مشکوک می‌تواند از اصلی‌ترین دلایل فریز تتر باشند.

در نتیجه از اصلی‌ترین دلایل فریز شدن تتر می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • دستورات قضایی: حکم دادگاه، احضاریه، یا دستورالعمل‌های نظارتی
  • تقلب یا کلاهبرداری: برای متوقف کردن وجوه دزدیده شده یا کلاهبرداری‌های فیشینگ
  • زیر پا گذاشتن قوانین یا تطبیق با قوانین فعلی تتر اعم از مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم

فریز تتر برای ایرانیان، امروزه به یکی از بزرگ‌ترین ترس‌ها بدل شده است. زیرا با قرارگیری ایران در لیست تحریم‌های OFAC، علاوه بر لیست تحریمی سایت تتر، استفاده از این استیبل کوین برای خریدوفروش دارایی بسیاری از سرمایه‌گذاران را با هراسی بزرگ روبه‌رو کرده است.

بااین‌وجود، تا به امروز هیچ قوانین مشخصی برای فریز کردن دارایی تتر ایرانیان درصورتی‌که تخلفاتی از سوی آنها صورت نگیرد، وجود نداشته و کاربران فارسی‌زبان با رعایت قوانین و اجتناب از انتقال دارایی از کشور ایران به صرافی‌های تحریم‌کننده ایران و بالعکس، هیچ خطری را به جان نخواهند خرید.

فریز شدن تتر در تراست والت

فریز شدن تتر در تراست والت

فریز شدن تتر در تراست والت، امروزه از مطالب و خبرهایی است که بسیار آن را می‌شنویم. در برخی از این موارد دارایی فرد مسدود و در بسیاری دیگر، مشکل به وجود آمده به دلیل مشکلات و باگ‌های فنی کیف پول است که با راهکارهای ساده رفع و حل می‌شوند.

در واقع، اگر فعالیت مشکوک ذکر شده در بالا را انجام نداده باشید و دارایی شما ارتباطی با پلتفرم‌های تحریم‌کننده ایران نداشته باشد، به‌احتمال بسیار بالا، مشکل به وجود آمده با آپدیت نرم‌افزار کیف پول تراست ولت و یا نصب مجدد آن حل خواهد شد و نیازی به اقدام دیگری نیست.

بااین‌حال، اگر تراکنش‌های متعددی از صرافی‌ها و نهادهای ایرانی به صرافی‌ها و پلتفرم‌های خارجی، به‌خصوص مستقر در آمریکا داشته باشید، احتمال فریز شدن دارایی شما و فلگ شدن آدرس وجود دارد که در این صورت دسترسی شما به دارایی متأسفانه غیرممکن است.

چگونه از فریز شدن USDT جلوگیری کنیم؟

حال که به اطلاعات مناسبی در باب فریز شدن تتر اشاره کردیم، حال وقت آن است که برای جلوگیری از خطر فریز شدن تتر به موارد مهمی بپردازیم. اگر موارد زیر را به‌خوبی مطالعه و آنها را رعایت کنید، هیچ‌گونه خطری دارایی شما را تهدید نکرده و می‌توانید به‌راحتی با این ارز دیجیتال به خریدوفروش در بازار کریپتو مشغول شوید.

  1. برای استفاده از کیف پول‌ها، در ابتدا پس از شناخت اعتبار آنها، از گزینه‌هایی برای ذخیره ارز دیجیتال تتر استفاده کنید که به فضای حریم خصوصی و امنیت کاربران خود اهمیت بیشتری می‌دهند.
  2. از تراکنش و تبادلات مالی با صرافی‌ها خارجی به‌صورت مستقیم به‌شدت پرهیز و یا برای انجام این امر، از چند آدرس و کیف پول واسط استفاده کنید.
  3. اگر به‌صورت مرتب قصد ارسال دارایی به صرافی‌ها و نهادهای تحت نظارت قوانین OFAC را دارید، از میکسرهای بلاک چینی یا بریج‌های مولتی چین استفاده کنید.
  4. اگر نیاز به تهیه تتر دارید، در حد امکان از پلتفرم‌های فارسی‌زبان معتبر استفاده کرده و از ارتباط کیف پول با برنامه‌ها و پروتکل‌های نامعتبر بلاک چینی پرهیز کنید.
  5. اگر خطر مسدود‌شدن تتر برای شما بسیار نگران‌کننده است، از استیبل‌کوین‌های غیرمتمرکز مانند DAI استفاده کنید.

با رعایت موارد فوق، علاوه بر حفظ حریم خصوصی شما در فضای بلاک چین، احتمال فریز شدن دارایی تتری شما به‌شدت کاهش‌یافته و می‌توانید به‌راحتی در بازار نوظهور کریپتو به سرمایه‌گذاری با تتر، استیکینگ تتر و سایر استراتژی‌های مالی بپردازید.

کلام پایانی

فریز شدن تتر، با تمام خطرات و تهدیدهایی که امروز بسیاری از دوستداران بازار کریپتو را نگران کرده است، موضوعی است که به رفتار و فعالیت افراد در حوزه تراکنش‌های مالی در بلاک چین بستگی دارد. در این مقاله سعی کردیم به زبان ساده به تعریف فریز تتر، احتمال فریز شدن تتر و راه‌های جلوگیری از فریز شدن تتر بپردازیم.

امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده و باعث رفع نگرانی شما بابت مسدودشدن دارایی شود. نظر شما درباره قوانین تتر برای فریز کردن دارایی چیست؟ به نظر شما احتمال مسدودشدن دارایی ایرانیان در آینده وجود دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x