در دنیای پیچیده و پویای بازارهای مالی، تحلیل تکنیکال و بررسی الگوهای فصلی از اهمیت ویژهای برخوردار است. این تحلیلها به ما کمک میکنند تا تغییرات قیمتی و رفتار بازارها را بهتر درک کنیم و تصمیمات سرمایهگذاری هوشمندانهتری اتخاذ کنیم. یکی از بازارهایی که همواره مورد توجه تحلیلگران قرار داشته، بازار ارزهای دیجیتال است. در این مطلب، به تحلیل تکنیکال بیتکوین و اتریوم میپردازیم و تاثیرات فصلی بر روند قیمتی این دو ارز دیجیتال را بررسی میکنیم. همچنین، به بررسی یکی از الگوهای فصلی شناخته شده به نام “sell in May and go away” خواهیم پرداخت و تاثیرات آن بر روندهای بازار در طول ماههای سال مورد تحلیل قرار میگیرد.
تحلیل بازار؛ دیدگاه تکنیکال
تحلیل قیمتی بیتکوین
در هفته گذشته مجدداً تلاش قیمت جهت عبور از مقاومت ۶۱٬۵۰۰ الی ۶۲٬۰۰۰ ناکام ماند. انتظار سقف جدید قیمتی پس از شکست این محدوده همچنان بالاست.
تحلیل قیمتی اتریوم
اتریوم به تقاطع حمایتی بسیار مهمی برخورد کرده است. حداقل صعود مورد انتظار در تایم فریم هفتگی تا محدوده ۳٬۰۰۰دلار میباشد.
بررسی دامیننس بیتکوین
با توجه به ضعف روند و برخورد با مهمترین تقاطع مقاومتی، احتمال کاهش تا محدوده ۵۰درصد بالا هست.
شکست و تثبیت پایین حمایت ۵۶درصد تاییدیه اصلی این حرکت است.
بررسی دیدگاه کلان
Sell in May and go away but remember come back in September
شاید این جمله را در توییتر یا جای دیگر دیده باشید. این جمله به حرکات فصلی بازارهای مالی اشاره دارد که معمولا در بازه آوریل و مه (فروردین و اردیبهشت) ضعف در حرکتهای صعودی ایجاد میشود و تا اواخر سهماهه سوم میلادی یعنی سپتامبر (شهریور) این ضعف ادامه داشته و حتی ریزشهای اصلی بازار در این بازه زمانی از سال اتفاق میافتد. این اتفاق به میزانی تکرار میشود که مقالات علمی هم درباره این موضوع نوشته شده و به بررسی دلایل این سیکل کوتاه سالانه پرداخته است.
یکی از دلایلی که میتوان گفت این رویداد شکل میگیرد همان دلیلی است که فدرال رزرو یک خط از اعتبارات فصلی را برای بانکهای محلی آمریکا ایجاد کرده است. بیشتر بنگاههای مالی در فصلهای میانی سال دچار کاهش درآمد میشوند و برای اینکه بتوانند در این دوره مخارج خود را مدیریت کنند نیاز به این وامها و کمکهای مالی دارند. این وامها به صورت چرخشی سالانه عمل میکند و از اوایل آوریل میزان این وامها افزایش مییابد، در اوت و سپتامبر (مرداد و شهریور) به سقف سالانه خود میرسد و تا اواخر سال میلادی دوباره به کمترین میزان سال باز میگردد. همین شرایط اقتصادی روی تقاضای سرمایهگذاری تاثیر میگذارد و باعث کاهش سرمایهگذاری در این دوره میشود .
اگر چارت میزان اعتبارات فصلی را در کنار چارت بیت کوین قرار دهیم، میبینیم که معمولا با شروع کاهش این اعتبارات، حرکات صعودی بیت کوین آغاز شده و با افزایش این اعتبارات قدرت روند صعودی کاهش داشته است.
اگر به تصویر پایین هم دقت کنید میبینید که از نظر بازدهی فصلی هم بیت کوین معمولا ماههای اوت و سپتامبر بدترین ماه بازدهی بیت کوین به حساب میآیند و بعد از آنها ماه مارس (اسفند) بدترین بازدهی را دارا است .
تحلیلهای فاندامنتال و تکنیکال
بازار ارزهای دیجیتال مدام و با سرعت بالا در حال تغییر است و اطلاع سریعتر از مطالب تحلیلی یک مزیت برای سرمایهگذاران به حساب میآید. برای اطلاع سریعتر از تحلیلهای فاندامنتال و تکنیکال میتوانید کانالهای ما را در تلگرام دنبال کنید و چند قدم جلوتر از دیگران باشید.