با تحلیل نقدینگی خالص فدرال رزرو (Net Fed Liquidity) دریافتیم که نقدینگی خالص، در روزهای اخیر به شدت افزایش یافته است. پس از کاهش ۱۶۰ میلیارد دلاری در هفته گذشته، این نقدینگی با افزایشی۱۷۰ میلیارد دلاری مواجه شده است. جالب توجه است که هم شاخص S&P 500 (با کاهش ۳ درصدی) و هم بیتکوین (با کاهش ۳۰ درصدی) در هفته گذشته افت شدیدی داشتهاند. اما این هفته هر دو به طور قابل توجهی بهبود یافتهاند؛ بهطوریکه S&P 500 با ۴ درصد و بیتکوین با ۲۲ درصد افزایش همراه بودهاند.
چه عواملی بر تزریق نقدینگی به بازار تاثیرگذار بوده است؟
انتشار مداوم اوراق قرضه کوتاهمدت دولتی (T-bills)، سرانجام منجر به کاهش قابلتوجه استفاده از مکانیزم Reverse Repo شده است. مکانیزمی که در آن بانکها به فدرال رزرو پول قرض میدهند و در عوض اوراق قرضه خزانهداری دریافت میکنند. با این مکانیزم بهطور مؤثری نقدینگی را از بازار خارج میکند. این کاهش در استفاده از Reverse Repo خود بهنوعی به تزریق نقدینگی بیشتر به بازار منجر شده است.
علاوه بر این، موجودی Treasury General Account (حساب جاری خزانهداری ایالات متحده در فدرال رزرو) حدود ۷۰ میلیارد دلار کاهش یافته است. این موضوع نیز به تزریق نقدینگی بیشتر به بازار کمک کرده است.
با نزدیک شدن به ماه سپتامبر و به دلیل عوامل فصلی، احتمالاً وضعیت نقدینگی فدرال بدتر خواهد شد. در حال حاضر Net Fed Liquidity، نشانههای کافی از یک حرکت صعودی نشان نمیدهد و احتمال بالایی برای کاهش در نیمه دوم سهماهه وجود دارد.
اگر این کاهش اتفاق بیفتد، روند نزولی میانمدتی که از آوریل ۲۰۲۴ آغاز شده، ادامه خواهد داشت. با تحلیل نقدینگی، این احتمال زیاد است که از ۱۵ اوت از وضعیت “نقدینگی مساعد فدرال” به وضعیت “نقدینگی نامساعد فدرال” منتقل شویم. این وضعیت ممکن است تا ۳۱ سپتامبر ادامه یابد.
سناریو محتمل دیگر در تحلیل نقدینگی چه میتواند باشد؟
این تغییر وضعیت نقدینگی فدرال، دید بلندمدت ما را تغییر نمیدهد، هرچند که ممکن است این سناریو برای همه جذاب نباشد، اما همچنان محتمل است:
حراجهای اخیر اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده با کاهش تقاضا مواجه شدهاند. این مسئله میتواند نشانهای از انتظارات بازار برای تورم مجدد و یا حاکی از ضعف نقدینگی در بازار اوراق خزانه باشد. هر یک از این اتفاقات به نوبه خود ممکن است نشاندهنده تنشهای مالی باشد. به همین دلیل، term premium (بهره اضافهای که سرمایهگذاران برای نگهداشتن بدهی بلندمدت طلب میکنند) در بدهیهای بلندمدت ایالات متحده در حال افزایش است. احتمالاً این اتفاق به دلیل بازگشت بازار به داراییهای ریسکی پس از افت اخیر باشد.
شاخص MVRV از هولدرهای کوتاهمدت
شاخص SOPR هولدرهای کوتاهمدت
وضعیت نقدینگی چه تاثیری بر قیمت بیت کوین دارد؟
در پستهای قبلی کانال تحلیل تلگرامی الگوراک ، کف قیمتی در کوتاهمدت را تشخیص دادیم. رشد قیمت، از کف همچنان ادامه داشته و اکنون به نزدیکی میانگین ارزشی هولدرهای کوتاهمدت (STH cost basis) رسیده است.
این میانگین ارزشی در محدوده قیمتی ۶۴,۵۰۰ تا ۶۵,۰۰۰ دلار قرار دارد، در صورت شکست و تثبیت بالای این ناحیه، میتوان انتظار داشت که سقف جدیدی در چرخه فعلی شکل بگیرد.
قبلا احتمال اصلاح، تا اولین انحراف معیار نمودار اول در پستها مطرح شده بود. اکنون با توجه به مومنتومی که در شاخص STH-SOPR مشاهده میشود، احتمال شکست این سطح افزایش یافته است.
توجه داشته باشید که در صورت عدم شکست این ناحیه، احتمالاً شاهد ادامه روند اصلاحی خواهیم بود.
نتیجهگیری
به طور کلی از دیدگاه تحلیل نقدینگی، ماه اوت، بهویژه در نیمه دوم آن، معمولاً با نوسانات بالایی همراه است. این هفته دادههای مهم PPI (شاخص قیمت تولیدکننده)، CPI (شاخص قیمت مصرفکننده) و فروش خردهفروشی منتشر خواهند شد که تأثیر زیادی خواهند داشت. علاوه بر این، وزارت خزانهداری ایالات متحده قصد دارد در ۱۴-۱۵ اوت ۲ میلیارد دلار اوراق قرضه را بازخرید کند. این بازخرید، همراه با سررسید بدهیها در اواسط اوت، معمولاً منجر به کاهش نقدینگی جهانی میشود. در کانال تحلیل تلگرام الگوراک بارها به ضرورت نقدینگی برای بازارهای ریسکی اشاره کردهایم برای دیدن تحلیلهای بیشار با ما همراه باشید.